Monday, October 29, 2012

Sierra

Sierra - ett halsband helt i min smak! Ett långt länkat halsband med stora härliga rökfärgade glasovaler, howliter, lavastenar, sötvattenpärlor, bildjaspis, vackert facetterat glas och antiksilverfärgade smyckesdetaljer. Halsbandet avslutas med en vacker beige tofs i syntetisk mocka. Visst är den frostade luciteblomman på sidan av halsbandet underbar? Pris: 299:-.

Poppy

Poppy - extra allt! Ett långt länkat halsband med otroliga ametister, sötvattenpärlor, halvädelstenar, vackert facetterat glas och antiksilverfärgade smyckesdetaljer. Halsbandet avslutas med en vacker lila tofs i syntetisk mocka, men frågan är om inte den syrenlila luciteblomman på sidan av halsbandet kommer att få mest uppmärksamhet. Lycklig den som kan bära upp lila! SLUTSÅLT!

Saturday, October 27, 2012

Goes without saying

Vissa färgkombinationer är så självskrivna. Amazoniter, snakeskin jasper och utvalda tjeckiska glaspärlor i bruna toner. Och så den där (för mig) okända halvädelstenen som käre maken tog med hem från senaste resan till Beijing. Till det fem meter khakifärgad tråd på mjukt brunt läder. Klockrent!

Dahlia earrings

Matchande örhängen till wraparmbandet Dahlia. Tjeckiska firepolished glaspärlor, fina randiga agater tillsammans med metallicskimrande glasrondeller på nickel- och blyfria creoler. Senaste favoritdesignen!

Thursday, October 25, 2012

Dahlia

"Skynda att pärla, dagarna mörka minut för minut..." Och skynda att fotografera. Jag är mitt i skapandet av ett nytt armband och blev så ivrig att föreviga det och dela med mig innan det når sin rättmätiga ägare imorgon. Jag är riktigt nöjd med färgsammansättningen. Olika blåa och gyllene toner. Härlig kombination, tycker jag!

Friday, October 19, 2012

Mellow

Alla halsband kan inte vara bombastiska. Här är två halsband i lite nättare stil som jag skapat speciellt med mottagarna i tanken. Stilrena halsband, lite mognare och klassiska i stilen men med en modern attityd och det där lilla extra. Precis som damerna ifråga!

Autumn Rose

Du har sett halsbandet i andra färgtoner tidigare. Här en närbild på en annan färgkombination. Bara för att det är så himla fint. Pris: 299:-.

Friday, October 12, 2012

Mirage

Jag har åkt på en förkylning som så här långt främst tagit sig uttryck i form av en ilsken infektion på stämbanden. För att spara den lilla röst jag har valde jag att stanna hemma från jobbet. Jag har försökt att ta det lugnt och vila men inte kunnat låta bli att sitta ner en stund bland pärlorna. Det visade sig vara ett klokt val. Man borde kanske skapa i sjukdomens töcken lite oftare? Amazonitpärlorna och de rökfärgade glaspärlorna blev fantastiska ihop! Ett riktigt smart halsband som du kan välja att bära långt eller kort. Den vackra metallringen fungerar både som lås och smyckesdetalj. Jag är nöjd! Halsbandet blir ditt för 299:-.

Wednesday, October 10, 2012

Guld som glimmar

Jag försökte mig på ett wraparmband i överflödets tecken. Jag känner mig så modig och generös när jag använder mig av de riktigt fina pärlorna! Vackra tjeckiska glaspärlor samsas med massor av exklusiva halvädelstenar. Allra roligast var det att äntligen få använda mig av de rustiskt facetterade pyritpärlorna. Pyrit misstogs under guldrushen i Nordamerika ofta för guld och kallades därför fool´s gold. Nu visar det sig att pyrit trots allt innehåller små mängder guld och att guld ofta står att finna nära den plats där pyrit hittats. Underbart vackra är de hur som helst! Som kronan på verket den guldfärgade knappen med diamanten i. "Diamanten." :)

Ögonsten

16 mm stora jadepärlor respektive turkoser från besöket på Jade Market i Hong Kong 2010. Riktig jade och riktiga turkoser, alltså. Lyxigt! De stora jadepärlorna har jag använt en gång tidigare men det är premiär för de stora turkoserna. Ögonstenarna har man ett extra gott öga till! Varvat med vackra antiksilverfärgade metallpärlor blir det här mycket vackra armband. Perfekta att kombinera med det mesta i höstens garderob! SLUTSÅLDA!

Thursday, October 4, 2012

Ba-bling!

Hela outfiten inför morgondagens galej! Svarta jeans tillsammans med en av favoritkavajerna och höga klackar. Och så lite bling-bling, förstås. Jag kommer att välja diskreta grå pärlor till örsnibbarna. Det gäller att hitta en balans. Man vill ju inte se ut som en julgran! ;)

Monday, October 1, 2012

Krumelur

Lekfulla men samtidigt stilrena örhängen. Som det kan gå när man bara sitter och leker! Pris: 99:-.